Munamassat helpottavat annostelua

Munamassojen käyttäminen vähentää hävikkiä (kananmunien kuoret), säästää aikaa ja takaa tasalaatuisen lopputuloksen.
 
Kananmunia on monen kokoisia ja sen vuoksi ammattiohjeissa käytetään usein grammoja. Kananmunien ollessa reseptissä kappaleina voi munien kesken olla suurtakin vaihtelua. 2 munaa voi painaa alle 100 g tai jopa yli 150g. Valmiista massasta, missä munien rakenne on rikottu, on helppo annostella oikea grammamäärä. Tämä säästää aikaa ja luo tasalaatuisuutta.
 
1dl massaa vastaa n. 2 kananmunaa. Kokomunamassaa voi käyttää niin leivonnassa, munakkaissa, leivityksessä, kaikessa missä kananmunien rakenne sekoitetaan. Paistettua kanamunaa häränsilmällä ei kokomunamassasta saa aikaiseksi, mutta omanlaisensa version voi kuitenkin tehdä stanssin avulla valkuaismassasta ja keltuaismassasta!
 
Munamassoja löytyy sekä pakasteena ja tuoreena ilman lisäaineita että tuoreena pidemmällä säilyvyydellä (Long Life). Myös tuotantomuodoissa on valinnanvaraa. Valittavana on virikemunista, vapaan kanan eli lattiakanojen tai luomukanojen munista valmistettuja massoja eri pakkauskoissa.
Lyrical picture - 2/2