Kananmunan hiilijalanjälki on pieni

Kananmunan hiilijalanjälki on hyvin pieni, erityisesti verrattuna muihin eläinproteiinehin. Erityisen suuri ero on naudan sekä lampaanlihaan, voihin ja juustoon. 

Kananmuna sopii hyvin proteiininlähteeksi lihan syöntiä vähennettäessä

Kananmunan etuna on sen proteiinin laadukas aminohappokoostumus. Jos haluat vähentää lihansyöntiä mutta silti varmistaa laadukkaan proteiinin saannin, kananmuna on erityisen hyvä vaihtoehto. Lisäksi kananmunassa on runsaasti monia vitamiineja ja kivennäisaineita. Lue niistä lisää täältä. 

Ideoita kananmunaresepteihin myös pääruoalle löydät Kultamunan verkkosivuilta täältä.

Ympäristöystävällisyys - kuva

Kananmunan kuoret hyödynnetään 100%:sesti

DAVA Foodsilla on oma kuorilaitos, jossa jalostetuotteista ylijääneet kananmunankuoret kierrätetään 100%:sesti. Kuoret rouhitaan, kuumennetaan, seulotaan ja pakataan, minkä jälkeen ne lähtevät jatkokäyttöön erilaisiin lannoite- ja rehutuotteisiin. Tällöin niiden sisältämä kalkki saadaan hyötykäyttöön, eikä synny ylimääräistä jätettä.

Ruoka-aineiden hiilijalanjälkimääriä: 

Ruoka-aine Ilmastovaikutus kg CO2-ekv/kg
Naudanliha 13,9
Juusto 9,6
Sika 4,6
Broileri 3,2
Lammas 14,5
Riisi 3,3
Voi 10,6
Kananmuna 2,0

Lähde: Tanskan ruoka- ja ympäristöministeriö (saatavilla vain tanskan kielellä).